کاشان خبرنگاراطلاعات : محققان دانشگاه کاشان با استفاده از عصاره چای سبز نانوذراتی را برای ذخیره سازی گاز هیدروژن تولید کردند.
طاهره غلامی، دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه کاشان و از محققان این پژوهش، هدف این طرح را تهیه نانوذراتی برای ذخیره هیدروژن و افزایش ظرفیت آنها در ذخیره سازی دانست و افزود: مهمترین بخش در نظر گرفته شده در این طرح، تهیه نانوذرات نیکل آلومیناترنیکل اکسید(رNiO رNiAl2O4) با روش شیمی سبز بوده است.
وی اضافه کرد: برای این منظور از عصاره گیاه چای سبز، که به وفور نیز در طبیعت یافت میشود، به عنوان عامل رسوب دهنده به جای رسوب دهندههای متداول شیمیایی استفاده شد.
غلامی یکی از مزیتهای دیگر کاربرد عصاره گیاه چای سبز را جایگزینی برای سورفاکتانتهای تجاری چون آنیونی، کاتیونی و پلیمری دانست و یادآور شد: استفاده از این روش منجر به تولید نانوذراتی یکنواخت و ریز، با درجه تخلخل بالا و مناسب برای استفاده در صنایع انرژی شد. این محقق با بیان اینکه جهان به سوی جایگزینی هیدروژن به عنوان سوخت پاک به جای سوخت فسیلی در حرکت است، اضافه کرد: در بخش دوم این تحقیقات، قابلیت نانوذرات سنتز شده در ذخیره سازی هیدروژن مورد ارزیابی قرار گرفت و به تأیید رسید.
به گفته وی، نتایج آزمایشهای انجام گرفته نشان میدهد با استفاده از نانوذرات گرافن، دی اکسید تیتانیوم و سیلیکا میتوان ظرفیت ذخیره سازی هیدروژن توسط نانوذرات سنتزشده را به مقدار قابل توجهی افزایش داد.
این تحقیقات از سوی طاهره غلامی دانشجوی دکترا و پروفسور مسعود صلواتی نیاسری عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان و همکارانشان اجرایی و نتایج آن در مجله Renewable Energy با ضریب تأثیر ۸۲۵ر۴ منتشر شد.
مرتضی نعمتیان
فایل PDF چاپ شده در روزنامه اطلاعات مورخ 97/02/06 صفحه 10