web stats
آشنایی با سبوس برنج قهوه ای ‏

آشنایی با سبوس برنج قهوه ای ‏

وقتی برنج قهوه ای به برنج سفید تبدیل می شود، یعنی سبوس برنج را جدا کرده اند، در برنج سفید چه اتفاقی ‏می افتد؟ ۹۰ درصد ویتامین ‏B6‎‏ ، نیمی از منگنز و فسفر ، بیش از نیمی از آهن و همه فیبر غذایی و اسیدهای ‏چرب ضروری مورد نیاز بدن، از بین می رود. ‏

آیا دوست دارید بعضی از بیماری های خود و عزیزان تان را پیشگیری و بهبود ببخشید؟

پس با سبوس برنج بیشتر آشنا شوید:

خواص سبوس برنج قهوه ای:

سبوس برنج قهوه ای،  حاوی املاح معدنی – آهن – منگنز و ویتامین های A – E – B1 – B2 – B5 – B6  به مقدار زیاد است.

ر از ویتامین B1  : اصولا کمبود ویتامین B1 دارای علایمی است مانند : احساس خستگی ، کم اشتهایی ، یبوست ، عصبی بودن ، سوء هاضمه ، سردرد ، گیجی ، کمبود وزن ، ضربان قلب، زود رنجی ، بی حس شدن سر انگشتان دست و پا که بسیاری از این علایم با مصرف مرتب سبوس برنج فروآوری شده از بین خواهد رفت.

برنج قهوه ای جزو غلات کامل طبقه بندی می شود و ارزش غذایی بالاتری نسبت به غلات تصفیه شده دارد.

وقتی برنج قهوه ای به برنج سفید تبدیل می شود، یعنی سبوس برنج را جدا کرده اند، در برنج سفید چه اتفاقی می افتد؟ ۹۰ درصد ویتامین B6 ، نیمی از منگنز و فسفر ، بیش از نیمی از آهن و همه فیبر غذایی و اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن، از بین می رود.

وقتی سبوس برنج را جدا می کنند، سبوس در مدت زمان کوتاهی در مقابل هوا اکسیده می شود و خواص اصلی خود را از دست می دهد. پس باید با دستگاه های مجهز بگونه ای سبوس جدا شده و بسته بندی گردد که در معرض هوا قرار نگیرد یعنی سبوس برنج فرآوری شده خواص ذکر شده را دارا است.

پیشگیری و بهبود بعضی از بیماری ها

🔹1 چربی خون

🔹2 بیماری های عصبی و وسواس

🔹3 قند خون

🔹4 ریزش بی رویه مو و سفیدی مو

🔹5 یبوست و بواسیر

 

شرح بیماری ها و راه حل برای آنها

🔹1 چربی خون

 اختلالات چربی خون اغلب در افراد چاق و با سابقه بیماری دیابت در خانواده همراه است اما در برخی افراد لاغر نیز به دلیل سابقه خانوادگی اختلالات چربی دیده می‌شود که به دلائل مختلفی مانند نقص  ژنتیکی مربوط می شود. افزایش چربی‌های خون  "کلسترول و تری‌گلیسیرید" پس از مدتی می‌تواند منجر به کبد چرب شود که مشکل بزرگ تری را برای ما بوجود می آورد. تغییر در شیوه زندگی می‌تواند به کاهش تری‌گلیسرید خون شما کمک کند.

راه حل برای بیماری: چربی خون

از سبوس برنج قهوه ای فرآوری شده طبق دستور زیر استفاده نمایید:

 برای تاثیر هر چه بیشتر سبوس برنج بر کاهش چربی خون، می توان هر وعده قبل از غذا، یک قاشق غذاخوری سبوس برنج را به همراه یک لیوان آب میوه طبیعی - در صورت امکان آب مرکبات - مخلوط و میل نمود که باعث کاهش جذب چربی های مضر و در نتیجه کاهش چربی خون خواهد شد.

 

🔹2 بیماری های عصبی و وسواس

ویتامین های گروه B موجب افزایش متابولیسم بدن شده و در نتیجه رشد و تقسیم سلول ها را افزایش می دهد. این ویتامین ها در عملکرد صحیح سیستم عصبی و همچنین دستگاه ایمنی بدن نقش مهمی دارند.

راه حل برای بیماری: بیماری های عصبی و وسواس

در سبوس برنج قهوه ای فرآوری شده و تولید انحصاری شرکت بیز، انواع ویتامین های B  به میزان فراوانی موجود است و با مصرف مرتب این ماده غذایی، باعث کاهش استرس و افسردگی، بهبود بیماری های عصبی و وسواس، و سلامتی پوست و اعصاب می‌گردد. یک قاشق غذاخوری را به همراه مقداری ماست به همراه غذا میل کنید.

🔹3 قند خون

غلات بدون سبوس (سبوس گرفته) مانند برنج سفید و آردی که با آن نان سفید و کیک های مختلف پخته می شوند بیشتر فیبر و مواد مغذی خود را از دست داده اند. آنها در بدن خیلی زود به قند خون (گلوکز) تبدیل می شوند به همان سرعتی که شکر قند خون را بالا می برد. که نتیجه بالا رفتن انسولین می شود این پیغامی برای بدن است بدین معنا که مقدار زیادی انرژی آماده است و باید ذخیره شود.

راه حل برای بیماری: قند خون

استفاده از فیبر، مکانیسم محیطی جذب قند خون را تحت تاثیر قرار می دهد. با مصرف فیبر، بنیان انسولین براي انتقال گلوکز در ماهیچه هاي اسکلتی افزایش می یابد و با جذب گلوکز بیشتر در سلول ها، میزان گلوکز در خون به حالت طبیعی در می آید. در نتیجه، ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

در سال ۲۰۰۱ در یک بررسی پزشکی که به عنوان حق انحصاری نیز ثبت شده است، سبوس برنج فرآینده شده (پایدار شده) را به عنوان درمان حمایتی برای دیابت، هایپرگلاسمی(افزایش قند خون) و هیپوگلایسمی (افت قند خون) اعلام شد.

در بررسی دیگر، سبوس برنج فرآینده شده به عنوان روشی برای کنترل گلوکز سرم مطرح شد چرا که نشان داده شده این ماده موجب کاهش سطح گلوکز سرم، سطح هموگلوبین گیلیکولیزه و بهبود سنتز انسولین در بیماران دیابتی نوع یک و دو می شود. دریافت روزانه ۲ دوز سبوس برنج فرآینده شده  به مدت ۸ هفته، قند خون ناشتا را بین ۱۰ تا ۳۳ درصد کاهش داد. سایر بررسی ها تایید می کنند که سبوس برنج، به صورت موثری سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کنترل می کند.

خبری برای کلیه افرادی که می خواهند از بیماری هایی همچون افزایش قند خون، افت قند خون و مقاومت به انسولین یا سندروم ایکس در امان باشند، بسیاری از مصرف کنندگان سبوس برنج فرآیند شده بیان کرده اند که با مصرف آن میل به خوردن مواد قندی و تغییرات خلقی ناشی از افزایش و کاهش سطح قند خون (رژیم دیابتی ها) در آن ها کاهش یافته است.

 

🔹4 ریزش بی رویه مو و سفیدی مو

بسیاری از بیماری ها می تواند روند سفید شدن موها را تسریع کند. کمبود ویتامین هایB  بخصوص اسیدپانتوتنیک و ویتامین B 12  از این موارد هستند.

بیماری تیرویید، بیماری های سیستم ایمنی، کم خونی، رژیم های سخت و طولانی مدت، بیماری ها و افزایش گلبول های سفید خون نیز باعث سفیدی زودهنگام و بیش از حد موها می شود.

راه حل برای بیماری: ریزش بی رویه مو و سفیدی مو

ماده دیگری كه در برنج باعث شده آن را یك حامی بزرگ برای پوست و موهایمان بدانیم، وجود مقادیر قابل توجه ویتامین B در سبوس برنج است. ویتامین‌های گروه B و بخصوص B5 باعث تحریك سوخت و ساز سلول‌های زنده و فعال پیاز مو می‌شود، یعنی همان چیزی كه یك موی فعال برای زیستن و رشد كردن به آن نیاز دارد.

سبوس برنج حاوی املاح معدنی - آهن - منگنز و ویتامین های A - E - B1 - B2 - B5 - B6  است.

ویتامین B5 موجود در سبوس برنج موجب تحریک پیاز مو شده و از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری می کند و همچنین به مرور زمان موجب رویش مجدد موهای مشکی می شود.

توصیه شده است که روزانه و به طور منظم سبوس برنج، این ماده غذایی به شکل های مختلف خوراکی و غیر خوراکی مصرف گردد تا از ریزیش بی رویه موهای سر جلوگیری و به رشد بهتر موها کمک کند.

برای مصرف روزانه و خوراکی سبوس برنج: می توان مقداری سبوس را خیس و سپس صاف کرده در زمان پخت برنج به آن اضافه شود و بهینه ترین نوع مصرف خوراکی سبوس برنج را تجربه کنید.

برای مصرف غیر خوراکی سبوس برنج: می توان مقداری سبوس برنج را با زرده تخم مرغ مخلوط و 3 ساعت قبل از حمام، روی سر قرار داده و داخل حمام شستشو کنید.

 

🔹5 یبوست و بواسیر

کم بود منبع غنی غذایی فیبر و الیاف گیاهی باعث این دو مشکل می شود.

جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش  - که معمولا در میان افراد مسن بیشتر مشاهده می گردد - پیشگیری می کند. این فیبر و ‌الیاف که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی است، موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون است.

راه حل برای بیماری: یبوست و بواسیر

بر اساس پژوهش‌های مختلف، سبوس غنی‌ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می‌شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی است، موجب افزایش حجم مدفوع می‌شود. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون است.

هم‌اکنون تقریبا اکثر پزشکان معتقدند سبوس مهم‌ ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می‌رود.

جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر، التهاب دیورتیکول (کیسه‌ای مدور به اشکال و اندازه‌های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می‌شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت‌های دستگاه گوارش (که غالبا در میان افراد مسن مشاهده می‌گردد) پیشگیری می‌کند.

سلامت ‌نیوز: دكتر شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه یبوست از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که افراد در سنین مختلف را درگیر می‌کند، گفت: سبوس برنج و سبوس سایر غلات محتوی فیبر فراوان هستند و به عنوان یک درمان ساده و بی ضرر یبوست‌هایی که علت مشخصی ندارند مطرح است.


منبع: بر گرفته از مطالب تعدادی از متخصصین و پزشکان.

*** تاییدیه آزمایشگاه پاتوبیولوژی دکتر مجید علیایی ، در مورد قارچ گانودرما و سبوس برنج.

نظر کاربران در مورد اخبار: