اخبار

شروع به کار با لنـدریـک که می تواند هر آنچه را که شما برای ایجاد آگاهی ، ایجاد ترافیک ، اتصال به آن نیاز دارید فراهم کند.

مداوای زخم‌های دیابتی و بسته حمایتی
مداوای زخم‌های دیابتی و بسته حمایتی

" دیابت را بیماری مرموز می نامند و زخم پا از جمله عوارض این بیماری موذی است اما متاسفانه هزینه درمان این عارضه و پانسمان‌های گران قیمت آن، مشمول حمایت برخی بیمه‌ها نیست و بیمارانی که توان مالی خوبی ندارند در نهایت باید به قطع عضو خود رضایت دهند. یک خبر خوب: تخفیف‌ به هر بیمار دیابتی در مراکز دولتی در هر سال. "

هزینه‌های سنگین مداوای زخم‌های دیابتی در اصفهان و کوتاهی بیمه‌ها
کوتاهی برخی بیمه‌ها در تامین هزینه‌های درمان سرپایی زخم‌های دیابتی و وجود فقط یک مرکز دولتی درمان زخم در استان اصفهان، راه را برای جولان کلینیک‌های خصوصی مداوای زخم در این استان هموار کرده است و بسیاری از آنها با نقره داغ کردن بیماران مستاصل، تجارت پر سودی به راه انداخته‌اند و بیماران رنجور از بیم عفونی شدن و قطع عضو به ناچار به آنها مراجعه می کنند که گاه بهبودی در پی ندارد.
بیماران زیادی هر روز با پای مجروح و عصا به دست به امید التیام زخم در میان کلینیک‌ها و مطب‌ها سرگردانند و مصائب درمان زخم و پانسمان‌های آن به قدری زیاد است که مریض علاوه بر درد بیماری باید رنج هزینه‌های آن را نیز تحمل کند و اگر آه در بساط نداشته باشد، معلوم نیست که به چه سرنوشتی دچار می‌شود!
راه اندازی مرکز دولتی درمان زخم علیرغم همه مخالفت‌ها
با وجود مخالفت عده ای با راهاندازی «کلینیک مراقبت زخم در بیمارستان امین»، به عنوان تنها کلینیک دولتی مراقبت از زخم در استان اصفهان ، اما مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنان مانع تعطیلی آن شده‌اند تا به بیماران خدمات ارزان قیمت و خوبی ارائه دهند و راه را برای کاسبان زخم‌های دیابتی ببندند تا بیماران به جز رنج بیماری، درد دیگری نداشته باشند؛ با این حال مشخص نیست که چرا بسیاری از بیماران به جای مراجعه به این مرکز دولتی، بیشتر به مطب‌های خصوصی مراجعه می‌کنند، به نحوی که مشاهده میدانی خبرنگار ما نشان می دهد این کلینیک در برخی روزها فقط یک مراجعه کننده دارد!
دکتر رامش حسین خانی ـ مسوول برنامه پیشگیری و کنترل بیمارهای دیابت و فشار خون معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ـ در این رابطه به خبرنگار ما می گوید: خدمات موثری در این کلینیک دولتی ارایه می شود به نحوی که زخم پای تمام بیمارانی که مراجعه کرده اند، بهبود یافته است، اما چون در این رابطه اطلاع رسانی خوبی نشده است، عده کمی به این کیلینک مراجعه می کنند.
او می افزاید: متاسفانه پانسمان زخم‌ها زیر پوشش بیمه‌ها نیست اما خدمات کلینیک زخم بیمارستان امین بر پایه آخرین روش‌های روز دنیا و با هزینه‌های بسیار اندک ارایه می شود.
علی میرخانی،کارشناس کلینیک زخم بیمارستان امین اصفهان هم در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: در حال حاضر تعرفه تعویض هر جلسه پانسمان سرپایی زخم در این کلینیک حدود ۱۵ هزار تومان است که با احتساب هزینه پانسمان و ملزومات آن که تهیه آن بر عهده بیمار است، حداکثر حدود ۵۰ هزار تومان می‌شود در حالی که همین خدمت در مراکز خصوصی با بیش از ۵۰۰ هزار تومان هزینه ارایه می‌شود.
صندوق کمک هزینه بیماران صعبالعلاج به کمک آمد
اگرچه تاکنون بیمه‌ها از تامین هزینه درمان سرپایی زخم پای دیابتی شانه خالی کرده‌اند و خیلی از بیمه پردازان به دلیل عدم توان پرداخت هزینه‌های بالای درمان زخم از ادامه منصرف شده‌اند و در نهایت به قطع عضو تن داده‌اند، اما به تازگی «صندوق حمایت از بیماران خاص» در سازمان بیمه سلامت کشور راه اندازی شده است تا بخش زیادی از هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب ‌العلاج و از جمله دیابت و عوارض ناشی از آن مانند زخم پای دیابتی از طریق این صندوق پرداخت ‌شود.
محمد حسین صفاری مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان به خبرنگار ما میگوید: این صندوق از ابتدای آبانماه امسال تشکیل شده و حداکثر هزینه پرداختی برای هر بیمار از طریق آن تا ۵۰ میلیون تومان در سال است.
به گفته وی، بخش زیادی از هزینه‌های درمان زخم پای دیابتی اعم از بستری و سرپایی با ارائه فاکتورهای هزینه شده به اداره کل بیمه سلامت استان به بیماران بازپرداخت می شود.
اینک باید دید که آیا این صندوق به تعهد خود عمل خواهد کرد یا خیر، زیرا بر اساس الحاقی دستورالعمل مراقبت‌های تخصصی برنامه کشوری پیشگیری و کنترل بیماری دیابت و خدمت رسانی به بیماران دیابتی، وزارت بهداشت و درمان در سال ۱۳۹۳ تصویب کرده است که در قالب بسته‌ حمایتی، هر سال تخفیف‌هایی برای اقدام‌های سرپایی به بیماران دیابتی با نظر پزشک معتمد داده شود، به نحوی که:
 تخفیف‌ به هر بیمار دیابتی در مراکز دولتی در هر سال:
1 - خدمات توانبخشی دیابتی تا سقف سه میلیون ریال،
2 -  کمک هزینه درمان پای دیابتی تا سقف پنج میلیون ریال،
3 -  کمک هزینه انسولین درمانی تا سقف یک میلیون ریال،
4 -  کمک هزینه تهیه نوار «گلوکومتر» تا سقف یک میلیون ریال.
اما آن طور که مشخص است بسیاری از بیماران و حتی پزشکان در اصفهان از چنین بسته‌ حمایتی اطلاعی ندارند.
خبرنگار روزنامه اطلاعات اصفهان محمد رضا کلاهدوزان
متن کامل گزارش زخم های دیابتی ها در روزنامه اطلاعات 21 دی 1401
-----------------------------------------------

رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب