سلامت موادغذایی دربوفه مدارس– سرپرست مرکزسلامت خانواده ومدارس وزارت بهداشت، به تشریح وضعیت سلامت موادغذایی در بوفه مدارس پرداخت. فهرستی ازمواد غذایی مجاز و غیرمجاز به مدارس ابلاغ شده که بر اساس آن چیپس، پفک، بیسکویت کرم دار درگروه مواد غذایی غیرمجاز است. ازحدود ۳۵درصد مدارسی که بازرسی شدند ۵۳درصد فهرست موادغذایی خود را درمعرض دید قرارداده بودند.
رشته بهداشت مدارس از سال ۱۴۰۰ راه اندازی شده است که در ۱۳ دانشگاه کشور تدریس میشود و تا کنون ۲ هزار دانشجو در این رشته تحصیل کردند.
خبرگزاری مهر نوشت: صابر جباری گفت:
کارشناسان تغذیه در سال تحصیلی گذشته حدود ۳۵ درصد مدارس ایران را بازرسی کردند که از این تعداد فقط در ۲۳ درصد مدارس، مواد غذایی سالم توزیع میشد.
” سلامت موادغذایی دربوفه مدارس “
جباری با تاکید بر ضرورت نظارت مدیران مدارس و اولیا بر توزیع مواد غذایی در بوفه مدارس، گفت:
وی با اشاره به تفاهم نامه وزارتخانههای بهداشت و آموزش و پرورش برای تربیت ناظران بهداشت مدارس، افزود:
جباری گفت: دانشجویان “رشته بهداشت مدارس” متولی امر بهداشت هستند.
راه اندازی پایگاه تغذیه سالم بر اساس دستورالعملهای وزارت بهداشت در مدارس،
پایش سلامت دانش آموزان و اجرای برنامههای ابلاغی سلامت در مدارس از جمله وظایف آنها است.
وی با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه، اعتباری برای توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید در نظر نگرفته است،
در صورتی که وزارت آموزش و پرورش این موضوع را پیگیری نکند از رئیس جمهوری برای تأمین اعتبار درخواست خواهد شد.
“سلامت موادغذایی دربوفه مدارس باید مورد توجه خاص قرار گیرد.”
1ـ كلیه كارگران، متصدیان و یا اشخاصی كه به نحوی در امر تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی در بوفه مدارس انجام وظیفه می نمایند.
متصدیان و کارگران موظفند كارت بهداشت معتبر “معاینه پزشكی” صادره از مراكز بهداشت وابسته به دانشگاه های علوم پزشكی و خدمات بهداشتی ـ درمانی در محل كار خود، داشته باشند.
مدت اعتبار كارت بهداشت افرادی كه در تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی سر و كار دارند شش ماه است.
2 ـ اشخاصی كه در محل بوفه كار می كنند می بایست ملبس به روپوش سفید در محل پخت نیز ملبس به كاله بوده و موظف به استفاده از وسایل بهداشتی شخصی مثل حوله و صابون هستند.
3 ـ كلیه پرسنل بوفه ملزم به رعایت بهداشت فردی قبل از شروع به كار هستند.
سلامت موادغذایی دربوفه مدارس
بهداشت فردی شامل:
4 ـ مسئول دریافت وجه در تهیه و توزیع مواد خوراكی دخالتی نداشته باشد.