عملکرد شکلات تلخ در بدن ما

عملکرد شکلات تلخ – این خوردنی دوست داشتنی حافظه را تنها در یک ساعت تقویت می‌کند. پژوهشی در ژاپن نشان می‌دهد ترکیبات موجود درشکلات تلخ می‌توانند تنها یک ساعت پس از خوردن، باعث افزایش تمرکز، تقویت حافظه وبهبود عملکرد مغز شوند.

تمرکز مغز
فلاوانول‌ها – ترکیبات تلخ طبیعی موجود در شکلات تلخ و انواع توت‌ها – می‌توانند عملکرد شناختی را به‌طور محسوسی بهبود دهند.

عملکرد شکلات تلخ در بدن ما

به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از  ایندیپندنت
حافظه انسان شکننده، خطاپذیر و به‌شدت وابسته به احساسات
اما شاید درمانی ساده و خوش‌طعم برای تقویت حافظه وجود داشته باشد: “شکلات تلخ”.
دانشمندان «مؤسسه فناوری شیبائورا» در ژاپن دریافتند شکلات تلخ و انواع توت ها در عملکرد شناختی مغز می توانند مفید باشند.
در آزمایشی که بر روی موش‌ها انجام شد
حیواناتی که یک ساعت پیش از آزمون حافظه، فلاوانول دریافت کرده بودند،
در تشخیص اشیای جدید حدود ۳۰ درصد بهتر از گروه کنترل عمل کردند.
به گفته‌ی پژوهشگران، طعم تند و تلخ کاکائو موجب افزایش ترشح نورآدرنالین در هیپوکامپوس(بخشی از مغز، مسئول تبدیل خاطرات کوتاه‌مدت به بلندمدت) می‌شود.
افزایش ترشح نورآدرنالین، واکنشی مانند «تلنگری شیمیایی» به مغز عمل کرده و فرآیند یادگیری را تقویت می‌کند.
فلاوانول‌ها طعمی گس و تلخ دارند
دکتر «یاسویوکی فوجی»، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید:
این طعم تلخ، خود نوعی پیام حسی است که از طریق اعصاب حسی مستقیماً به دستگاه عصبی مرکزی منتقل می‌شود و مغز را برای واکنش فیزیولوژیکی آماده می‌کند.
نتایج نشان داد موش‌هایی که فلاوانول مصرف کرده بودند، فعالیت حرکتی، کنجکاوی و توانایی یادگیری بیشتری نسبت به گروه دیگر داشتند.
فوجی در ادامه افزود:
پاسخ‌های فیزیولوژیکی ناشی از مصرف فلاوانول‌ها مشابه واکنش بدن به ورزش است.
نوعی استرس ملایم که سیستم عصبی مرکزی را فعال کرده و موجب افزایش هوشیاری و حافظه می‌شود.
بنابراین، مصرف متعادل شکلات تلخ – حتی با جذب کم این ترکیبات در خون – می‌تواند کیفیت زندگی و سلامت مغز را بهبود بخشد.
پژوهش فوجی در نشریه  Food Science منتشر شد.
این فرایند می‌تواند توضیح دهد چرا مطالعات پیشین نشان دادند که مصرف منظم فلاوانول‌ها در بزرگسالان به بهبود حافظه منجر می‌شود.
************

حفظ سلامت مغز با حذف ۵ عادت روزانه 

استاد دانشگاه هاروارد و دانشیار مغز و اعصاب این دانشگاه:
وی بر پایه نتایج تحقیقاتی معتقد است بعضی “عادت‌ها” برای رشد مغز و حفظ و سلامتی آن مضر هستند.
توجه داشته باشیم غذاهای سرخ شده و قند زیاد، بر حافظه و یادگیری تاثیر منفی می‌گذارند.
شناخت و اجتناب از این عادات می تواند از مغز شما محافظت کند و وضوح ذهنی، تمرکز و رفاه کلی را افزایش دهد.
پنج عادت مخرب مغز از نظر دکتر “نایدو” اینها هستند: 
1 – بیش از حد نشستن
نشستن طولانی مدت می تواند عواقب شدیدی بر مغز شما داشته اشد.
ادامه مطلب..    

درباره ی آسمان آبی

سلام دوست عزیز ، ما آماده دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد وب سایت پنج آسمان هستیم.

مطلب پیشنهادی

دکتر ابراهيم اسفندياري شاخص

آثار چندمیوه بردهان ودندان

آثار چندمیوه بردهان ودندان، در مهرماه 1398 به اتفاق دوست خوبم محمد امامی نشست دوستانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *