سفرنامه عاشقانه عمره مفرده ، تجدید دیدار با کعبه مکرمه: پنج سال و پنج ماه از سفر عمره تمتع که به اتفاق همسرم رفته بودم، می گذرد و این بار به تنهایی و به نیابت از طرف یکی از نزدیکان مرحوم شده باید این سفر عمره مفرده را بروم. پس از یک انتظار چند ساله و طولانی، اکنون بار دیگر توفیق دیدار خانه خدا حاصل شد. سفرنامه ای کوتاه در باب این سفر عاشقانه.

سفرنامه عمره مفرده بخش اول
آغاز سفر:
از یکی از شهرهای ایران عزیز، به اتفاق کاروان با 134 زایر، این سفرم آغاز شد. کاروان ما در سال 1393 روز چهارشنبه ساعت 8 صبح به طرف مدینه منوره حرکت کرد و حدود ساعت 14 هواپیما در فرودگاه مدینه نشست.
پنج شنبه ساعت 4 صبح، کاروان ما به طرف حرم نبی اکرم(ص) حرکت کرد. در مسجد النبی ابتدا به زیارت رسول الله(ص) و سپس به زیارت “اهل بقی“ رفتیم. سلام بر چهار امام معصوم(ع) مدفون در بقی، سلام بر رسول الله(ص) و دخترش حضرت فاطمه الزهرا(ع).
جمعه نماز صبح، به جماعت در مسجدالنبی به اتفاق برادران اهل سنت برگزار شد. همه با هم پشت سر امام جماعت، نمازی پر شور را به پا کردیم. یکی از نمازهایی که خیلی با حال بود و به من چسبید، نماز امروز بود قبل از نماز مغرب و عشا در مسجدالنبی که به نیت تشکر و سپاس از همسرم خواندم.
همراهی و کمک های او این سفر را برایم به راحتی تدارک کرد. سختی ها را بر خودش تحمل کرد تا من سفری راحت داشته باشم. خدایش او را خیر دنیا و آخرت عطا فرماید. قلمم توان نگارش اوج سپاس از او را ندارد و احساسم قابل نوشتن نیست. این بهترین نمازی بود که تا کنون در این سفر خوانده ام.
شنبه صبح، کاروان ما به طرف مسجد اجابه(مسجد مجاهله) حرکت کرد. در مورد اهمیت ماجرای مجاهله آیه 61 سوره آل عمران نازل شده است. عصر همین روز عازم “زیارت دوره“ شدیم برای دیدن مساجد تاریخی مدینه.
زیارت دوره، یعنی دیدن مساجد تاریخی مدینه:
1 – مسجد قبا، اولین مسجدی که در مدینه ساخته شد مسجد قبا بود و مسجد النبی دومین مسجد است.

پیامبر اکرم(ص) پس از هجرت و قبل از ورود به مدینه، توقف کردند تا حضرت علی(ع) و همسرش فاطمه زهرا(ع) و چند نفر دیگر از مکه به آنها بپیوندند. در همانجا مسجد قبا را ساختند. آیه 144 سوره بقره در مورد این موضوع است. بعدها منافقین برای ایجاد تفرقه، مسجد ضرار را در این شهر ساختند.
2 – دیدار از منطقه جنگ احزاب(یا جنگ خندق)، در سال پنج هجری، کفار بزرگ ترین سپاه را جمع کردند برای حمله به مسلمین. پیامبر اکرم(ص) همه اصحابش را برای مشورت جمع کرد، سلمان فارسی گفت: خندقی ایجاد کنیم. مورد قبول واقع شد و قسمت هایی از اطراف مدینه که نیاز بود، خندق کندند. در ماه مبارک رمضان بود و هوا گرم، اما کار کندن خندق به اتمام رسید.
پس از شروع جنگ احزاب، یکی از پهلوانان کفار از خندق عبور کرد و حریف طلبید. بجز علی(ع) کسی حاضر نشد با او بجنگد. علی(ع) با یک ضربه شمشیر بر دشمن پیروز شد. پیامبر(ص) گفتند: این ضربه علی از عبادت جِن و اِنس افضل است.

در محل اقامت و عبادت پیامبر اکرم(ص) مسجد اجابه را ساختند و پایین تر از آن در سراشیبی، مسجد سلمان، کمی آن طرف تر مسجد فاطمه زهرا(ع) و مسجد علی(ع) ساخته شد. این مساجد یک یا دو اتاق کوچک بودند برای عبادت، که هنوز به همان شکل حفظ شده است.
3 – دیدار از منطقه جنگ اُحد، در سال اول هجرت، جنگی رخ نداد. سال دوم، جنگ بدر بود که از مدینه خیلی دور بود. سال سوم، جنگ احد و سال پنجم، جنگ خندق صورت گرفت. سلسله جبال احد در روبروی میدان جنگ که فضای بزرگی دارد واقع شده است. حضرت حمزه پسر عموی رسول الله(ص) در این جنگ شهید شدند.
4 – مسجد ذو قبلتین(دو قبله دارد)، تا سال دوم هجرت، قبله مسلمین به طرف مسجد القصی بود که آرامگاه حضرت ابراهیم خلیل الرحمان است. در یک نماز چهار رکعتی، دو رکعت اول نماز را پیامبر اکرم(ص) به طرف مسجد القصی خواندند و پس از دریافت وحی، دو رکعت بعدی را به طرف کعبه مکرمه. آیه 144 سوره بقره .

در مسجد قبا خواندن نماز حرمت و کرامت فوق العاده ای دارد، ما توقف کوتاهی داشتیم و حداکثر توانستم چهار دو رکعت نماز بخوانم به نیت: 1 – برای پدر و مادر مرحومم. 2 – برای همه درگذشتگان. 3 – برای همه درخواست کنندگان دعا و همدلان. 4 – مختص همسرم که بیش از همه این دو رکعت به دلم نشست، اشک شوق روان شد و به اشک سراپای خود را شستم.
دوشنبه به طرف مسجد شجره حرکت کردیم، تا بعد از مُحرِم شدن، به سمت مکه حرکت کنیم. البته باید بعد از نماز مغرب و عشا حرکت کنیم. زیرا اگر در روز از مسجد شجره حرکت کنیم باید از اتوبوس بدون سقف استفاده شود و در مسیر نمی توانستیم از تونل ها عبور کنیم.
بهرحال سه شنبه ساعت یک بامداد به اقامتگاه در مکه رسیدیم، و ساعت 5 صبح با لباس احرام به همراه کاروان به طرف خانه خدا حرکت کردیم. برای تجدید دیدار با کعبه مکرمه بالاخره انتظار به سرآمد و لحظه دیدار رسید.
سپاس خدای را که بار دیگر توفیق داد. طواف و اعمال عمره مفرده با صفایی دل نواز انجام شد. شیدایی دل ها نسبت به خانه خدا، اجابت دعای حضرت ابراهیم خلیل الله است. آیه 37 سوره ابراهیم.
و اما طواف مستحبی، به نظرم هدیه عشق است به عزیزانی که در سفر همراه ما نیـستـند.
چه نکته ظریف و جالبی دارد این طواف مستحبی، در هر ماه قمری فقط یک بار می توانیم برای خودمان عمره مفرده را بجا آوریم اما می توان برای هر تعداد که می خواهی، نیت کنی و طواف بجا آوری شامل: هفت دور طواف خانه خدا و دو رکعت نماز طواف است.
پنج شنبه عصر در مسجد تنعیم، محرم شدیم و پس از آن قرار شد هر کسی خودش برای انجام اعمال برود.
پایان بخش اولِ سفرنامه عاشقانه عمره مفرده .
*****
بخش دوم این سفرنامه تا چند روز دیگر در همین سایت ارایه می شود.
در بخش بعدی خواهید خواند:
ماجرای “هفت طواف مستحبی“ که به لطف الهی انجام دادم. همچنین مهمترین تجربه ام در این سفر نورانی که تا آخر عمر، همراهی شیرین برایم خواهد ماند.
تخلص نگارنده: “پرواز“
*****
شهد من و درمانم :
عـشق آن جانِ جهان است گل و ریحـانم
لحـظـه یـاد تـو بر دســت دل و هـم جـانم