معرفی کتاب آلنده ، روايت يک زندگى. وی در کتاب ، در باب ارزیابی آن دوران می گوید: من غالب اوقات در حال رفت و آمد در محلات فقیرنشین و روستاها بودم٬ زیرا که علاقه داشتم مانند پدربزرگم درس پزشکی را به خاطر خدمت به کارگران و نیازمندان به پایان برسانم.
نوشته: فرناندو آلگريا ، ترجمه: محسن اشرفى ،
رقعى، 388 صفحه، چاپ چهارم ، قیمت: 10,000 تومان.

در اين كتاب زندگى آلنده به صورت يك رمان عرضه
ميشود و فرجام تكان دهند ه انقلاب صلح آميز شيلى
بخوبی به تصویر کشیده شده است.
تصويرهاى پر مايه و غبارآلود آلگريا از ميهن و مردمش،
از يكسو خواننده را تاثيراتى امپرسيونيستى ميبخشد
و از سوى د گر با خود به عمق لايههاى طبقاتى جامعه
شيلى ميبرد. نویسنده با دركى عميق از زندگى در اين
باريكه د ور افتاده كره خاك، به همدلى با محرومان آن
بازگرداند.
—–
سایت پاتوق کتاب فردا نوشت:
کتاب «آلنده : روایت یک زندگی»، از دو بخش اصلی تشکیل شده است که در قسمت اول زندگانی آلنده را از بدو تولد تا دوران میان سالی نشان می دهد. تحولات و وقایع شیلی در این برهه به دقت و تفضیل ذکر شده اند. در این بخش آلنده را در دورانی که هنوز به طور کامل در صحنه سیاسی شیلی خود را به عنوان یک مهره قدرتمند و تأثیر گذار تثبیت نکرده بود.
می بینیم و می خوانیم که چگونه در حالی که نظاره گر فقر و فلاکت مردمانش بود به رشد سیاسی برخاسته از نیاز برای کمک به ملتش مشغول می شود.
در این مقطع می خوانیم که چگونه آلنده در دانشکده پزشکی که سیاسی ترین و روشن ترین دانشکده کشور بود وارد شد و چه مسیری را طی کرد که از درمان و طبابت به سوی خیزش های سیاسی تغییر جهت داد.
سالوادور از طریق آگاهی خویش درباره نابرابری طبقاتی از نوع شیلیایی٬ که هر انسانی را در نمود سانتیاگویی به خشم می آورد٬ به جنبش انقلابی دانشجویان پیوست.
در بخش دوم کتاب می خوانیم که چگونه آلنده پس از اینکه به یک چهره شناخته شده در بازی سیاسی شیلی مبدل گشت برای رسیدن به قدرت سیاسی تلاش کرد و در این راه چه مصایب و موانعی بر سر راهش گذاشته شد.
قسمت دیگری از بخش دوم به دوره ریاست جمهوری آلنده می پردازد که متلاطم ترین روزهای عمر آلنده بودند٬ روزهایی که با انواع و اقسام خرابکاری ها و تهاجم ها سپری شد و با سلسله حوادث هماهنگ شده ای مسیر حکومت ناپایدارش را به سوی کودتای تلخ پینوشه پیش برد.
قسمت های اعظمی از بخش دوم کتاب به توصیف چگونگی روانه شدن حکومت آلنده به سوی آن واقعه یاد شده می پردازد و آلگریا در واپسین صفحات کتاب قدرت خود را با نگارش لحظه به لحظه مبارزات آلنده در کاخ ریاست جمهوری و مقاومت و پایداری ستودنی اش تا آخرین دم٬ به رخ خواننده می کشد.
—–
معرفی کتاب دورساله و دونامه جلال آل احمد .