بیشمار جهان های دیگر ، در این نوشتار کوتاه می خواهیم به طور خلاصه، این دو معنا را کمی باز کنیم: (1) جهان ما و (2) بیشمار جهان های دیگر. “جهان های چندگانه” که به عقیده دانشمندان چون غیر از “جهان ما” بقیه جهان ها “ماده” نیستند لذا دانشمنـدان نمی تواننـد آن “بیشمار جهان های دیگر” را با ابزار مادی خود ارزیابی کنند.

کلیه مطالب علمی، آمار و اطلاعات از مقاله ای با عنوان: منظومه شمسی، منظومه خورشیدی(یا سامانه خورشیدی) گرفته شده است. منبع این مقاله بنیاد ویکی مدیا است.
این مقاله خیلی مفصل و دارای 36 صفحه و تعداد زیادی لینک برای توضیحات تکمیلی تنظیم شده است. خلاصه مقاله به شرح زیر تقدیم می شود.
مقدمه:
سامانهای در برگیرندهٔ یک ستاره به نام خورشید و شماری اجرام آسمانی دیگر است که در مدارهایی مستقیم یا غیرمستقیم پیرامون آن میگردند.
منظومهٔ خورشیدی از انفجار یک اَبَر نو اختر و فرو ریزش یک اَبَر ملکولی چرخان پدید آمد و هویت آن در دوران رنسانس (نوزایی) و با مشاهدات افرادی از جمله گالیلئو گالیله دوباره مطرح شد.
شواهد انکارناپذیر آن بر پایهٔ محاسبات او ارایه شد.
این سامانه در بازوی شکارچی، کهکشان راه شیری واقع شده و ۲۶٬۰۰۰ سال نوری از مرکز کهکشانی فاصله دارد و در کنارهٔ کهکشان قرار دارد.
خورشید بیش از ۹۹٫۸ درصد جرم منظومهٔ شمسی را تشکیل میدهد و سرچشمهٔ انرژی بسیار از جمله گرما و نور است.
خورشید یک ستارهٔ نوع جی رشتهٔ اصلی و عضوی از توده ستارگان نخستین است. مانایی منظومهٔ شمسی به مانایی خورشید وابستهاست. نیازمند منبع
خلاصه:

تصویر 1 – خورشید و زندگی در روی سیاره زمین.

تصویر 2 – بزرگی ستاره خورشید(از خودش نور صاتع می کند) در مقابل هشت سیاره منظومه شمسی(از خودش نور ندارند) از عطارود تا نپتون.
تصویر 3 – تصویر کهکشان “راه شیری” که قطر آن حدود 100 هزار سال نوری است.
خورشید منظومه شمسی در فاصله 26 هزار سال نوری از مرکز راه شیری قرار دارد و هر 200 ملیون سال یک دور کامل به دور مرکز “راه شیری” می زند.

تصویر 4 – اولین کهکشان در همسایگی کهکشان “راه شیری” به نام “آندرومدا” نام گذاری شده که در فاصله 2.500.000 سال نوری نمایان می شود.
یعنی فاصله این دو کهکشان حدود 25 برابر قطر کهکشان راه شیری است. در تصویر شماره 4 ، مقیاس این فاصله دیده می شود.

تصویر 5 – این تصویر به معنای این است که میلیاردها کهکشان در “جهان ما” وجود دارد. تلسکوپ هابل توانسته از اعماق آسمان، این تصویر را عکسبرداری کند.

تصویر 6 – این تصویر می گوید کهکشان راه شیری فقط یک کهکشان در میان 100 هزار کهکشان “خوشه لانیاکیا” است. از این خوشه های کهکشانی هزاران وجود دارد.
اکنون همه این مجموعه را روی هم “جهان ما” می گویند. یعنی “جهان مادی” که ما در آن زندگی می کنیم.

تصویر 7 – تصویری از شبکه کیهانی ، شامل میلیاردها میلیارد کهکشان! این کهکشان ها روی هم “جهان ما” را تشکیل می دهند.

تصویر 8 – از این تصویر به بعد سوال این است: آیا تمام جهان هستی که خداوند متعال آن را خلق کرده است یک “جهان” دارد؟ به نام “جهان ما” ؟ پاسخ: خیر، بیش از یک جهان داریم.
اکنون علم قدم بعدی را برداشته است. در فاصله 91 میلیارد سال نوری از “جهان ما” به همراه تابش پس زمینه ماکرو ویو کیهانی “بیگ بنگ” نمایان می شود.

تصویر 9 – روی این تصویر نوشته: “جهان ما” . می خواهد ما را برای معنای جدیدی آماده کند. این معنای جدید در “عالم هستی” چیست؟ دانشمنـدان چـه می خواهنـد بگوینـد؟
“جهان ما” و “بیشمار جهان های دیگر” ، ای بشر: دنیا همین یک دو روز و چند نیست! تو جاودانی؛ زیرا تمام هستی بخاطر تو، آفریده شده است.

تصویر 10 – دانشمندان می خواهند بگویند: غیر از “جهان ما” ، جهان های دیگری هم هست که قوانین متفاوت از طبیعتی که ما می شناسیم دارند.
یعنی جهان های بیشماری که قوانین ماده را ندارند، چون ماده نیستند ولی وجود دارند. طرح جدید “بیشمار جهان های دیگر” !!
